Varför så många väljer Thailand som resmål

Vad exakt är det som lockar så många svenskar samt övriga nationaliteter att resa till Thailand, en resa som innebär mellan tio och elva timmar stillasittande ombord på ett flygplan? Det finns nog inte bara en orsak till varför så många åker dit utan en kombination av en mängd olika anledningar där värme, sol och vackra stränder är de största faktorerna men också svenskens önskan att komma bort från ett kyligt och regnigt Sverige. Förutom solen så åker många svenskar hit, och jag säger hit då jag själv är bosatt i landet, för att spela golf. Det finns ett enormt utbud av golfbanor runt om i Thailand och dom flesta av dessa är av oerhört god kvalité vilket gör det hela till en fröjd att spela där. Detta i kombination med låga priser för att spela och vi har ett vinnande koncept.

Men nu är det inte enbart semesterfirare som väljer att resa hit, även personer som vill göra någon form av medicinska ingrepp så som skönhetsoperationer eller avancerad tandvård reser ofta hit då priset för dessa typer av ingrepp bara motsvarar en bråkdel av vad det kostar att utföra samma ingrepp hemma i Sverige. Ett bra exempel på detta är just tandvården, där jag under en veckas tid besökte en tandläkare för att få lite jobb gjort. Till en början var jag lite osäker på om själva arbetet utfördes korrekt och att de inte tog onödiga genvägar bara för att tjäna en slant. Det fick mig att besöka min tandläkare i Sverige så fort jag kom tillbaka, för att kontrollera det dom hade gjort nere i Thailand och min svenske tandläkare sa då att han skulle ha gjort det precis på samma sätt, med samma typ av material men då också tagit tre gånger så mycket jämfört med vad jag betalade i Thailand.

Pensionärer

varmt klimat
varmt klimat

Allt fler och fler svenskar väljer att flytta utomlands delar av året eller helt och hållet och då främst till varmare breddgrader och här är Thailand ett av länderna som man väljer att flytta till. Anledningen är först och främst att boende här är billigare än andra, varmare länder belägna i Europa, så som Portugal och Spanien. I Thailand kan man köpa sig ett hus eller en lägenhet till bråkdelen av vad det skulle kosta att köpa motsvarande fastighet i länder runt ikring medelhavet. Förutom konkurrenskraftiga bostadspriser så är även levnadskostnaderna väldigt låga i Thailand, vilket gör att även om man har en relativt låg pension så kan man fortfarande leva helt ok boendes här. Det enda kostnader som kan vara dyra i samband med en resa till Thailand är först och främst flygbiljetten hit men sen också den absolut nödvändiga reseförsäkringen som krävs då det kan bli väldigt, väldigt dyrt om olyckan är framme och man inte har någon försäkring. Det hjälper inte heller att försäkringen stiger i pris ju äldre man blir. Som tur är så finns det speciellt framtagna försäkringar som riktar sig mot just expats, vilket gör att man kan komma undan aningen billigare än om man skulle använda sin vanliga försäkring från Sverige.