Thailands bästa stränder, del 2

Då har det blivit dags för den andra delen i den här serien som handlar om Thailands bästa stränder! Att besöka en riktig paradisstrand är ofta ett viktigt mål för många som åker till Thailand på semester. Och det är såklart inte så konstigt. Vill man komma bort från den svenska vintern så är det givetvis sol och bad man längtar efter mest. Vem vill inte ligga på en solig sandstrand medan arbetskamraterna pulsar fram genom snö och slask här hemma? Thailand är helt klart en av de bästa destinationerna för dem som letar efter just sol, drinkar och bad för hela familjer. Men det är kanske inte alltid så lätt att veta vart man ska åka i detta stora land för att hitta den där perfekta stranden, och därför ger jag er den här serien som en guide på vägen mot en lyckad solsemester! I den förra artikeln diskuterade jag Koh Miang och Koh Surin – nu är det dags att resa vidare i jakten på Thailands bästa stränder!

Nai Thon

Den magiska stranden Nai Thon skänker kontrast åt Phukets ibland hetsiga storstadsliv. Bor du i Phuket så är det här en perfekt dagsutflykt. Kanske var du ute sent och festade kvällen innan och behöver en dag på stranden för att vila upp dig; då är Nai Thon ett utmärkt alternativ. Det tar cirka 35 minuter till stranden med taxi från Phuket och väl där behöver du inte göra något mer än att sola och bada. En klassisk paradisstrand med finkornig och mjuk sand och skimrande turkosblått vatten. Åk hit för att fly undan för en dag.

Koh Lao Liang

Koh Lao Liang
Koh Lao Liang

Koh Lao Liang är en mysig och isolerad ö, med äventyrliga klippor som avbildar sig mot kulissen. Du tar dig ut till ön med hjälp av båt från Koh Libong på Thailand sydvästra kust. Det här är verkligen en perfekt strand för den som både vill koppla av och ha spännande aktiviteter att sysselsätta sig med. Om du tröttnar på att sola på sandstranden kan du nämligen paddla kaja och snorkla – eller varför inte klättra uppför klipporna? Koh Lao Liang därmed även ett bra val för familjen där vissa vill sola och bada, andra vara mer aktiva. Och givetvis är även den här stranden lika sagolik som de andra.

Bang Sak Beach

Bang Sak Beach, som betyder ungefär ’den lyckliga stranden’ ligger utanför Khao Lak och är en så kallad backpackerstrand. Hit kommer just många backpackers för att koppla av i den harmonisk atmosfär som råder på stranden. Här finns flera kaféer, barer och restauranger precis vid stranden och på restaurangerna serveras an spännande blandning av allt det som fiskarna får med sig hem från havet. Här kan du verkligen andas ut!

Då har det blivit dags att avrunda den här artikelserien om Thailands bästa stränder. Jag har försökt att välja ett varierat utbud för att så många som möjligt ska hitta något som passar just dem. Förhoppningsvis har du fastnat vid någon spännande strand och åker dit på din nästa semester i Thailand!