Reseförsäkring när du reser till Thailand del 2

Detta blir min andra del kring ämnet reseförsäkring, något som jag skulle kunna skriva väldigt mycket om, då jag har en hel del att säga kring ämnet och efter allt man läst i media och sociala medier där individer, inte bara svenskar utan alla nationaliteter rest till Thailand, varit med om en olycka utan att ha en giltig reseförsäkring. De två absolut största bovarna i dramat när det gäller olyckor och skador i Thailand är alkohol och trafiken, allt för ofta även en kombination av de två. Det kanske absolut värsta med trafiken här är mentaliteten hos förarna, den egoism som förekommer. Det är ”jag, bara jag” som gäller och många gör nästintill vad som helst för att få sin vilja eller sin bil dit dom ska samtidigt som dom fullständigt skiter i övriga medtrafikanter. Resultatet av detta blir en otroligt aggressiv körstil, inte bara hos thailändare utan även hos turister och expats, som normalt inte skulle köra på detta sätt. Tar man inte för sig då kommer man inte komma en meter i trafiken då ingen kommer att vara vänlig nog att släppa ut dig eller släppa fram tid om du så behöver. Ett bra exempel på detta är ambulanser där man allt för ofta ser hur bilar helt enkelt struntar i att det står en ambulans bakom med både blåljus och sirener.

Var inte snål

Snåla inte, se till att du skaffar dig en ordentlig försäkring innan du sticker ut på din resa, oavsett vart du än beger dig. Bara för att du kan reglerna och vet hur du ska bete dig betyder de inte att folk i din omgivning varken kan eller ens bryr sig. Återigen är Thailand ett praktexempel när det gäller detta, speciellt i trafiken. Det finns gott om försäkringsbolag att välja mellan och att skaffa sig en försäkring för en semestervistelse på två till tre veckor är ett MÅSTE, något som jag också anser dom bör införa som kontroll vid inchecking innan resa och skulle du inte ha en försäkring, skulle du inte få checka in.

En bra försäkring som täcker dig som resenär under en kortare resa kostar dig inte mer än någon tusenlapp och har du råd att åka till ett land som Thailand och vistas där, då har du också råd att skaffa dig en försäkring! Kolla upp med de större bolagen i Sverige och se vad de skulle ta för en försäkring under den period du tänker vistas i landet. Se också till att du läser de finstilta så att försäkringen verkligen täcker allt, framför allt medicinsk evakuering tillbaka till Sverige om så skulle behövas.

Ska du stanna i landet under en längre period, då kan det vara billigare att teckna en försäkring genom en lokal försäkringsmäklare, vilket är vad jag gjorde då jag behöver en försäkring som täcker 1 år. Genom denna kom jag i kontakt med företaget ACS och ordnade en försäkring för drygt 8000 kronor per år, en försäkring som täcker upp till 18 miljoner bath under sjukhusvistelse och upp till en miljon dollar i evakuering tillbaka till Sverige.

Var nu inte dumsnål och försök spara en krona, du vet inte när olyckan är framme och oavsett hur försiktig du må vara, så finns det dom som inte tänker sig för eller bryr sig och som följd drabbas du av skador.