När jag bestämde mig för att flytta till Thailand

Går du just nu i tankar om att flytta till Thailand? Det har även jag gjort en gång i tiden! Att flytta till Thailand är ett stort beslut som påverkar inte bara dig själv, utan även andra runt omkring dig. Familj, vänner och arbetskamrater kommer alla att behöva förändra sina liv. Vissa kanske tycker att det är tråkigt att du bestämt dig för att flytta till andra sidan planeten, medan andra tycker att det är en fantastisk möjlighet även för dem själva att komma på besök och få se Thailand. Eftersom det är ett stort beslut så tänkte jag i den här artikeln dela med mig om hur jag resonerade innan jag till sist styrde flyttlasset österut!

Jobb

Jobb
Jobb

Många kanske drömmer om att en dag säga upp sig på jobbet och flytta utomlands, men så var det aldrig riktigt för mig. Istället tyckte jag att det skulle bli svårt att eventuellt lämna mitt jobb bakom mig. Jag trivdes bra och gillade mina kollegor. Men jag ville heller inte bli en sådan som harvar runt på samma arbete ett helt liv, utan att se världen, så jobbet fick bli något att offra, tyvärr. Jag hade ett långt samtal med min chef och det blev ett bra avsked. Han försäkrade mig även om att jag alltid hade möjligheten att komma tillbaka och fortsätta arbete där, om jag nu skulle hamna i Sverige igen. Jag hade redan hittat ett bra svenskt företag med verksamhet i Thailand, så jag slapp dessutom en utdragen övergång mellan olika jobb, vilket var skönt, både ekonomiskt, och eftersom jag blir rastlös om jag saknar arbete!

Vänner och familj

Det absolut svåraste var såklart att flytta ifrån vänner och familj. Lyckligtvis tyckte de allra flesta att de var roligt att jag skulle iväg på äventyr, och lovade att komma på besök. Så här i efterhand skulle jag dessutom säga att min relation till flera vänner och min närmaste familj faktiskt blivit bättre av att bo i Thailand. Istället för att ses i all hast lite då och då efter jobbet, så får man mer kvalitetstid tillsammans. Man ses förvisso mer sällan, men ofta långa perioder i sträck. På två veckor hinner man verkligen komma varandra nära på ett annat sätt. Annars är det lätt att man, hemma i Sverige, endast ses på middag eller fika, och att konversationen stannar vid att ytligt berätta om allt som hänt det senaste. Ju längre man är med varandra desto djupare kommer man.

Ett nytt liv

Slutligen var det tankarna på ett nytt spännande liv som fick mig att bestämma mig. Det var absolut inget fel på min tillvaro här i Sverige, men jag ville ändå ut i världen och upptäcka något annorlunda. Att flytta till Thailand och bo i ett annat land, en annan kultur, kändes därför helt rätt för mig. Sverige kommer ju alltid att finnas kvar, och vill jag flytta hem igen så gör jag det. Men just nu njuter jag av sol, bad och tropiska drinkar året runt!