När är det bäst att åka till Thailand?

Ja, när är det egentligen bäst att åka till Thailand? Det är något vi ska fokusera på i den här artikeln. Självklart avgör dina personliga preferenser när det är absolut bästa för dig att åka. Föredra du den varmaste värmen eller lite svalare vindar? I stort sätt går det att åka till Thailand och ha en riktigt lyckad semester året runt, men det finns ändå vissa saker att tänka på innan du bokar din resa. Nedan kommer jag att diskutera skillnaderna mellan att åka under högsäsong, den varma perioden eller att resa till Thailand på den svenska sommarsemestern.

Högsäsong

Högsäsongen för att åka och turista i Thailand drar igång efter nyår, även om det också är många svenskar som väljer att fira jul och nyår i Thailand. Högsäsongen sträcker sig sedan fram till mars, med en absolut höjdpunkt över de veckor då barnen har sportlov hemma i Sverige. Eftersom det är väldigt många barnfamiljer som åker till Thailand så är det såklart rimligt att dessa veckor är de mest populära. Under högsäsongen är klimatet dessutom som allra bäst. Det är varmt, men inte för varmt, och det kommer heller inte speciellt mycket nederbörd. Perfekt väder för att slappna av på stranden, ta en drink eller köpa glass åt barnen. Högsäsongen innebär dock även, tyvärr, att priserna stiger. Det är inte bara som mest populärt att åka till Thailand under de här månaderna, det är även dyrast. För att komma så billigt undan som möjligt gäller det att boka resan i god tid.

Den varma perioden

Den varma perioden
Den varma perioden

För den som vill komma lite billigare undan så sjunker priserna i början av april. Då börjar nämligen den varma perioden i Thailand. Men är du en av dem som gillar värme så är det här en win-win-situation; du får ju både en billigare resa och mer värme. Dessutom slipper du barnfamiljerna som vid det här laget har åkt tillbaka hem. Vill du ha lugn och ro, och bara ligga i hängmattan med en drink i handen i skuggan från en palm, så är april helt klart rätt period för dig att åka till Thailand. Det kan dock vara en smart idé att hålla sig borta från städerna under den här delen av året. Det kan nämligen bli ganska jobbigt att promenera omkring bland trafik och oväsen när värmen trycker på ordentligt.

Att resa på den svenska sommarsemestern

Visst kan man boka en resa till Thailand även under den svenska sommarsemestern. Men bör dock vara medveten om att regnperioden har börjat i Thailand då, så det finns en överhängande risk för att du kommer att få spendera en stor del av semester inne på hotellrummet. Det kan såklart vara mysigt i sig, du får tid att spela spel med resesällskapet och kan läsa medan regnet smattrar mot fönsterrutan. Och när regnet sedan lägger sig så är temperaturen bra och det kan vara uppehåll i flera dagar. Då kan du göra utflykter eller bara hänga på stranden. Men det är egentligen inte så mycket bättre än den svenska sommaren, så om du har chansen att åka till Thailand under högsäsongen så gör det och spara den svenska semestern till att njuta av Sverige!