Missa inte detta i Thailand

Thailand eller semestrarnas paradis som det också kallas är ett land som tillhör världsdelen Asien. Thailand har cirka 70 miljoner invånare och har en area på 513 120 kvadratmeter. Landet består också av 76 provinser och man pratar thailändska. Det är en populär semesterort med många fina stränder, vattnet är klarblått och sanden är mjuk som mjöl. Man reser ofta till Thailand för att sola och bada, men det finns också många andra sevärdheter i Thailand värda att besöka.

Sevärdheter och aktiviteter i Thailand

I Thailand finns det mycket att se och göra, förutom alla fina sandstränder. Det finns bland annat en hel del tempel att besöka i Thailand, noga räknat finns det hela 40 717 tempel. Alla är dock inte aktiva idag men det finns ändå en hel del som fortfarande är det, några utav dem är Phanom Rung, Wat Rong Khun, Wat Tham Pha Plong, Wat Suthat, Wat Pho, Wat Arun och många fler. Förutom alla tempel som Thailand erbjuder finns det också många aktiviteter att göra, som till exempel surfa, åka longtail båt, besöka alla uteserveringar och barer, sova i en bungalow och en hel del annat. Och när man ändå besöker Thailand så måste man passa på att testa thailändsk massage som är väldigt uppskattat.

Exotiska djur och naturliv

Det finns även otroligt många exotiska djur samt en fantastisk natur i Thailand. Djur stöter man inte bara på i alla nationalparker som finns i Thailand utan de finns utspridda över hela landet. Men det finns också många farliga och giftiga djur, trots att dem är mycket ståtliga och fina att se på, så får man vara försiktig, då det annars kan leda till dödsfall om man har oturen med sig. Exempel på djur som finns är elefanter, tigrar, apor, ormar, grodor, skorpioner, vildhundar, hajar och många fler. Insekter och kräldjur är ofta mycket giftiga så man får vara på sin vakt. Det finns också andra djur som inte är giftiga men trots det farliga. Om man kommer för nära en tiger till exempel kan det gå riktigt illa. Så även om djuren är helt fantastiska att beskåda så får man göra det på avstånd. Thailand har också många nationalparker, där man också kan se en hel del djur, bland annat i Elephant Nature Park, där man kan se elefanter på nära håll. Andra nationalparker är till exempel Khao Yai, Khao Sok, Erawan National Park, Doi Inthanon National Park med flera. I alla nationalparker bjuds det på både vattenfall, olika vandringsleder, exotiska djur och massa regnskog.

Festivalen Loi Krathong

Festivalen Loi Krathong

Varje år, vanligtvis i november månad firar hela Thailand med festivalen Loi Krathong. Festivalen är avsedd för att tacka vattengudinnan för allt vatten som invånarna i Thailand har fått under året. Det är en stor festival och befolkningen firar vattengudinnan med att sätta ut små lotusformade korgar som är fyllda med ljus i både floder och kanaler. Förutom det bjuds det på mycket färger och en god festivalstämning. Om man någon gång besöker Thailand just i november månad kommer man inte gå miste om denna fantastiska festival.