Innan resan till Thailand bör man veta följande

Thailand är ett väldigt populärt resmål som lockar personer från världens alla kanter. Det beror framförallt på att Thailand har en sådan mångsidig och fascinerande kultur men också ett varierande ö landskap och mycket vackra naturupplevelser och vyer. Thailand bjuder på ett varierat landskap under årets alla säsonger och inkluderar vackra solnedgångar och mjuka sandstränder. Men för att man ska få den bästa upplevelsen är det viktigt att man bokar med rätt resebolag och att man åker under en tid på året som erbjuder den bästa upplevelsen efter egna förutsättningar och budget. För en lugnare upplevelse och miljö är det bättre att besöka Thailand när det är lågsäsong.

Att boka resan

Innan man bokar sin resa är det flera saker som man ska ha i åtanke. Framförallt ska man boka med en etablerad resebyrå som erbjuder bra service och där det mesta är inkluderat. Sedan ska man fundera på om man föredrar en all-inclusive eller där man endast bokar resa och hotell. En resa där allting är inkluderat är visserligen ett säkert alternativ men gör också att man kan känna sig mer begränsad till att uppleva landets hela matkultur och upplevelser.
För att hitta den billigaste resan finns det flera etablerade hemsidor som man kan kika på för att jämföra hela utbudet av hotell, resor och upplevelser. Ett alternativ är att boka via till exempel Trivago där man kan jämföra priser för att hitta det billigaste alternativet utan att behöva kompromissa med komfort eller kvalitet. Om man spenderar mindre pengar på flygbiljetten och boendet har man istället mer pengar över till upplevelser, mat och att turista i området.  Ett alternativ till att upptäcka mycket av Thailand är att hyra en bil eller moped då man kan ta sig runt hur man vill och resa lite längre sträckor i landet.

Vad man ska uppleva i Thailand

Vad man ska uppleva i Thailand
Vad man ska uppleva i Thailand

Thailand är framförallt känt för sina fantastiska öar där flera även har använts i bakgrunden av flera stora filmatiseringar. För att se mer av Thailand borde man som besökare pricka av några av landets mest uppskattade ö paradis. Letar man en efter en ö som erbjuder en lugn atmosfär med vackra stränder ska man ta sig en tripp till ön Koh Kood som ligger nära gränsen till kambodja. Vattenfallet Klong Chao är ett vackert utflyktsmål på denna ö som bjuder på en helt sagolik vy. En annan ö som även den bjuder på en vacker vy är Koh Lanta som är en av svenskarnas mest besökta resmål i Thailand. Koh Lanta är också en bra utgångspunkt om man vill båtluffa. Det finns ingen vackrare solnedgång än den som man ser på Koh Lanta.

Vaccination innan resan

Men för att man ska få besöka Thailand måste man uppsöka ett sjukhus och vaccineras innan resan kan påbörjas. Detta för att man ska vara skyddad mot Hepatit A och B samt tyfoid och japansk encefalit. För vissa riskgrupper rekommenderar läkare också att man vaccineras mot tuberkulos och rabies. Kontakta närmaste läkare för råd angående din resa till Thailand och boka in vaccinering långt innan resan för att det garanterat ska finnas tid.