Inför Thailandsresan

Här kommer väldigt bra tips som man bör veta inför Thailand. Man skall visa respekt för deras kungafamilj för den är helig för thailändarna. Den skall vördas högt och om någon begår “majestätsbrott” kan det leda till fängelse i hela sju år. När den thailändska kungen gick bort  blev det landssorg, så alla konserter och nyårsfiranden blev inställda. Det sörjdes över ett helt år.

När det gäller maten i Thailand så är det ett mycket bättre tips att äta från de rullande matstånd som finns. Maten där är mycket god, billig och ett bättre alternativ än restauranger alla dagar i veckan. OBS!!! Ta ALDRIG emot mat av främlingar! Man kan bli drogad och rånad! Var också uppmärksam på närgångna “barflickor” för de är ofta ficktjuvar! Det finns alltid ficktjuvar av alla de slag på ställen där det samlas mycket folk! Glöm aldrig detta! En annan viktig sak är att aldrig någonsin börja bråka eller “tjafsa” med någon Thailändare! De blir ofta mycket förolämpade när de till exempel blir utskällda och kan gå till handgemäng och det vill man som turist absolut inte! Toaletterna i Thailand har varit fruktansvärda för länge sedan, men har blivit betydligt bättre.

Tvål saknas på de flesta toaletter

Det saknas tvål på de flesta toaletter på tåg och busstationer och alla tar betalt för toalettpappret, men det är inte dyrt. De flesta fina restauranger, varuhus och kafeér har fina och rena toaletter.En sak man måste tänka på om man skall till Phuket i Thailand är att här får det inte förekomma några solstolar på stränderna. Militären har nämligen rensat stränderna från både solstolar, parasoll, restauranger och även andra byggnader. Man kan istället skotta upp sand bakom madrasser att luta sig mot som många andra har börjat göra. Vissa stränder är uppdelade i olika zoner där man tillåts ha madrasser på en del stränder och på en del andra är det förbjudet. Där gäller det att tänka sig noga för. Den bästa tiden på året för att vistas i Thailand är mellan november och februari, fast de flesta turister åker dit under jul och nyår. Temperaturen ligger på 25 till 32 grader så det är mycket varmt. Här finns tre årstider som är påverkade av monsunen. Mars till maj är allra varmast. Mellan juni och oktober skall man tänka på att det är regnperiod så då kan man inte vara säker på att få så mycket sol som man kanske räknat med. En flygresa till Thailand tar från Sverige cirka 11 timmar. Flyger man reguljärt skall ett byte av flyg göras i Europa. Hemresan tar 12 timmar, alltså en timme längre, eftersom det alltid är motvind. Förmodligen landar man antingen på Phukets flygplats eller Suvarnabhummi i Bangkok. Man får vistas i Thailand i 30 dagar om man är svensk medborgare. Är det så att man vill stanna lite längre kan man söka turistvisum på Thailändska ambassaden.

glöm inte att beräkna din budget
glöm inte att beräkna din budget

Man skall aldrig resa någonstans med bara kontanter utan blanda med kontokort och även resecheckar. Ett väldigt bra tips är att beräkna sin budget innan man reser och det finns en broschyr att ladda hem från nätet där man klart och tydligt kan få råd och tips om allt som har med ekonomi att göra. Den heter “Ett rikare liv”. Det finns ingen arvsskatt i Thailand, det är väldigt låga levnadskostnader, lägre skatt på pensionen samt att ingen förmögenhetsskatt förekommer.