Golf i Thailand

Många som åker till Thailand på semester eller tar beslutet att flytta till landet och bosätta sig där gör det främst för de underbara strändernas skull. Det turkosa vattnet som möter vit sand och blå himmel i horisonten lockar mängder av människor från hela världen. Men Thailand har så mycket mer att bjuda på för de som är intresserade av mer än sol och bad. Visste du till exempel att Thailand är ett av de bästa länderna i världen för den som älskar att spela golf? Jo, Thailand har utvecklats till att bli ett paradis även för golfentusiasten, och fler och fler människor åker varje år till landet just för att testa på det härliga utbudet av förstklassiga golfbanor. I den här artikeln tänkte jag därför utforska det här området lite närmare och se på varför just Thailand blivit en så populär golfdestination.

Golfa billigt i sol och värme

En av de främst anledningarna till att det har blivit så populärt att åka till Thailand är såklart att det är billigt. Om du vill spela i Sverige eller USA så kommer det kosta dig betydligt mycket mer att slå ut. En annan anledning är givetvis det härliga vädret. Varför riskera kyla och regn här hemma i Sverige när du kan åka till Thailand och spela med nästintill solgaranti. Självklart är det en stor fördel med behaglig temperatur och solsken när du avnjuter en runda golf. I Thailand kan du alltså spela i schysst väder samtidigt som du kommer undan till en billig peng. Om du planerar att spela golf varje dag under en två veckor lång semester så kan det här vara skillnaden mellan en lyckad semester och katastrof. Även mängden golfbanor lockar. Du behöver nämligen aldrig spela på samma bana två gånger om du inte vill. Istället kan du resa runt och testa flera banor i det enorma utbud som Thailand erbjuder.

Golfbanorna i Thailand

Sporten golf har funnit i Thailand i ungefär hundra år och på den tiden har landet anlagt några av världens bästa golfbanor. Dessa golfbanor är ofta lite mer äventyrliga än vad vi är vana vid här hemma i Sverige, och har gärna lite fler vattenhinder, palmer, bunkrar och slingriga svängar som gör att golfaren måste planera sitt spel lite noggrannare än vanligt – om man inte satsat på hole-in-one såklart.

Thailands bästa golfbanor

Thailands bästa golfbanor
Thailands bästa golfbanor

En av fördelarna med att golf i Thailand är ju just att landet har så många toppklassiga golfbanor, men jag tänkte ändå avslutningsvis tipsa om några av dem. En favorit är Black Mountain, som dessutom har svenska ägare. Här finns 18 hål att ta sig igenom på seashore paspalum och stora, breda greener med tifeagle bermuda. En annan favorit är Majestic Creek Country Club. Det är en bana som omgivs av bergig terräng som sträcker sig över 27 hål på Zoysia. Härifrån får du en enastående utsikt över naturen. Slutligen vill jag rekommendera Banyan Golf Club som ligger i närheten av Hua Hin. En mycket vacker bana som passar både nybörjaren och den mer erfarne golfaren!