Flytta till Thailand

För dem flesta svenskar är det en dröm att flytta till Thailand. Den här känslan att man bor och jobbar i detta underbara land. Thailand är det populäraste rese-målet bland svenskarna. Under den senaste tiden väljer allt fler att flytta österut. Thailand har det världskända klimatet när det kommer till soldagar och en varm och behaglig temperatur året runt. Under sina lediga dagar i detta land kan man besöka paradisöarna och de långa stränderna. Det finns så många fördelar med att jobba i Thailand. Vågar personen/personerna sätta sig på ett flyg och flytta till Asien så börjar ett riktigt stort äventyr.

Svenska företag

Flyttar svenskar till Thailand och vill söka jobb, då är det en smart idé att kolla efter de svenska företagen som finns i landet, eller internationella företag. Varför detta är en smart idé att göra är för att lönenivåerna för en utländsk arbetare är ganska låg om man jämför med Sveriges lönenivåer. Som utlänning kan det också vara olagligt att jobba inom vissa yrken. Internationella företag med kontor och delar av sin verksamhet finns det som tur är många utav i landet. Vill man hålla på med sina kunskaper i det svenska språket så kan man använda det som ett verktyg i sitt arbetssökande. Man kan titta närmare på svenska kundtjänst företagen som finns i Thailand. I landet har man en kundtjänstcenter som man kan jobba som antingen en telefonförsäljare eller kundservicemedarbetare. Dykinstruktör är också ett alternativ som passar bra för svenskar. Detta jobb kräver framför allt bra språkegenskaper då dem flesta av dem som är kursdeltagare oftast är turister. Dem flesta svenskar som jobbar i Thailand har arbeten som är smidiga när det handlar om jobbtider och sin arbetsplats.

Skaffa arbetstillstånd

Skaffa arbetstillstånd
Skaffa arbetstillstånd

Har man tänkt att jobba när man är i Thailand så måste man fixa ett visum som är klart i god tid innan resans avgång. Om man bara vill testa arbeta i Thailand för att se om det är något för personen så gäller ett turistvisum. Oavsett om man endast ska sondera terräng. Detta turistvisum gäller i 60 dagar. Det som är viktigt att komma ihåg är att man inte får börja arbeta i Thailand om man bara har ett turistvisum. Struntar man i denna regel så begår man ett visumbrott. Vill man arbeta i landet behöver man ett annat visum, ett Non-Immigrant Visa Category B visum. Bokstaven b står för business. Personen det gäller ansöker detta visumet i Sverige innan man åker till Thailand. Efter att visumet är klart så kan man gå över till nästa steg, vilket är att ansöka om arbetstillstånd. Arbetsvisum och arbetstillstånd visar tillsammans att personen i frågan har alla papper i sin ordning, för att sedan ska få arbeta lagligt i landet. Dessa dokument är viktiga när det kommer till anställning hos seriösa företag i Thailand.

Fler svenskar

Det viktigaste av allt man ska veta om man ska flytta till Thailand själv, det är att det finns så många andra svenska invånare i landet. Personen i frågan kommer stöta på väldigt många svenskar under sin visit i landet.