Dyka i Thailand

Ett av de mest populära resmålen för svensken är utan tvekan Thailand. Närmare 350 000  åker dit årligen. Landet har enormt vackra stränder och perfekt blått vatten.

Det är just detta som lockar så många då det är det man i princip gör där; solar, badar och äter gott. För den som är intresserad av dykning så är landet ett väldigt väl valt resmål. En hel del resebyråer har speciella dykresor till bl. a. Thailand. Då kan den som har detta intresse få sitt lystmäte. Är man nybörjare så finns även möjlighet att ta dykcertifikat under resan.

Varför välja Thailand

För den som gillar att dyka eller vill börja så finns det en mängd olika platser i världen som erbjuder dykmöjligheter. Det kan säkert för många vara svårt att välja vilken plats man vill dyka på. Just Thailands vatten är välkänt för att vara väldigt klart men också varmt, vilket gör dykningen till en mer njutbar upplevelse. Vattnet är så pass varmt att det kan vara uppåt 26 grader så långt ner som på 20 meters djup. Eftersom Thailand är ett så välbesökt land av svenskar så finns det även många som valt att stanna kvar där och jobba. Det betyder att man som nybörjare har möjlighet att få en svensk dykinstruktör i de flesta fallen.  Har man funderingar kring säkerhet så kan detta vara en viktig poäng. Thailands vatten är även känt för dess korallrev och färgglada fiskar. Olika resbyråer har resor till olika platser så det kan vara en fördel att jämföra dessa så man vet att man får se det man vill. Den med dykcertifikat kan välja att åka med på diverse dykutflykter som finns att välja mellan.

Några utvalda dykplatser

Några utvalda dykplatser

Välkänt för svensken är nog Phuket. Det är ett välkänt turistställe ditt väldigt många reser och som har en klar turistprägel Som dykplats ska Phuket dock inte underskattas. Just att det har denna prägel gör det lätt att hitta platser där man kan ta dykcertifikat. Dessutom är dykvattnen här mycket bra. För den som vill ha en vanlig chartersemester med dyk är detta ett bra val.Thailands bästa dykplats och en av världens bästa enligt bedömare finns i Richelieu Rock. Här kan man få se valhajar, Thailands färglada fiskar och korallrevet. Då platsen är en typ av stenformation, vilket kanske hörs på namnet, så är det snarare en plats där man gör någon eller några dygnsutflykter till. Det finns arrangörer som kan ta med en ut dit för dykning med båt.

För den som vill ha en lugn och skön dykresa kan Koh Tarutao vara ett bra alternativ att titta på. Enligt många så finns det inte så mycket att göra här, förutom att dyka då. Platsen är belägen i en nationalpark i södra Thailand och mycket av det som man kommer till Thailand att dyka för finns här; korallrevet, fiskarna och det blåa, blåa vattnet. Här kan även ibland se sjökor, de typiska stora sköldpaddorna och valhaj dyka upp. Har man verklig tur så kan man även se delfiner på sin dyktur.