Båtluffa i Thailand

Att båtluffa är ett väldigt attraktivt och spännande sätt att upptäcka nya platser på helt i sin egna takt. På flertalet platser kan man hyra en båt men det går lika bra att åka i sin egna båt om man har en. Dessutom finns det flera olika resebyråer som kan planera ut olika ö-rutter och resealternativ för att man ska få den bästa upplevelsen. I denna artikel kan man läsa om fördelar och nackdelar med att båtluffa i Thailand och vilka platser man borde besöka under någon av sina turer.

Vad man ska tänka på

För att man ska få den bästa upplevelsen till havs ska man utgå från tidigare erfarenhet och även basera resan på sin utrustning och tid på året. Thailand erbjuder året om spännande båtturer som går mellan några av landets mest fascinerande öar. Detta är ett bra alternativ om man till exempel inte har någon tidigare erfarenhet av att båtluffa och dessutom kan man ta del av landets spännande historia tack vare guider ombord på den bokade båten. Om man däremot vill uppleva allting i sin egna takt kan man även ö-luffa eller båtluffa i en egen båt som man kan hyra själv.
Man rekommenderar dessutom att båtluffa under en del av året som passar bäst för sin budget eller beroende på vad man vill uppleva. Thailand erbjuder vackra vyer året om med varierande vegetation och sevärdheter.

Platser man måste se

Platser man måste se
Platser man måste se

Man säger ofta att Thailand upplevs som bäst från vattnet. Där kan man enkelt ta sig mellan de många fantastiska öar, stränder och fina kuststäder som Thailand är så känt för. Man rekommenderar att utgå ifrån Koh Lanta. Här kan man samråda med befintliga resebyråer, köpa in utrustning, badkläder och all nödvändig mat som behövs för resan. Dessutom kan man även inhandla en båtbiljett med flera olika destinationer. Att investera i en båtbiljett till skillnad från att åka i en egen båt är bättre om man inte är en van båtförare eller om man föredrar en mer guidad tur. När man kan köper en biljett kan man framförallt välja mellan två olika båtturer. Antingen åker man i en lite större båt som går mellan Koh lanta och Phuket som dessutom stannar till vid ön Phi Phi eller så åker man mellan Koh Lanta och Krabi som stannar till vid Koh Jum. Båda turerna bjuder på magnifika vyer, klarblått vatten och en glimt av ett vattenliv som är både lockande och färgsprakande att bevittna.

För- och nackdelar med att båtluffa

Båtluffa är ett fantastiskt alternativ för att se så mycket av landets vackra landskap som möjligt. Dessutom är kan man se de öar som landet är mest känt för och som dessutom kan ses i flertalet kända filmatiseringar. Flera resebyråer erbjuder spännande båtbiljetter som tar dig mellan destinationer som till exempel Phuket och Koh Lanta. Men även om det är en upplevelse som alla någon gång borde uppleva är det viktigt att åka rätt tid på året och att vädret är bra för att man ska få den bästa upplevelsen på sin resa med de bästa förutsättningarna.