Backpacka i Thailand, del 2

Längtar du efter äventyr och att vidga dina vyer utanför Sveriges gränser? Då kanske backpackning i Thailand kan vara något för dig. Genom att backpacka får du se så otroligt mycket mer än om du bara håller dig på ett och samma hotell eller inom din bekväma turistort. Om du ger dig ut och backpackar kommer du garanterat hem med en mängd spännande historier och minnen för livet. Du kommer närmare den thailändska kulturen och kan samtidigt hitta de där magiska platserna reserverade för de äventyrliga utforskarna, långt bortom oljudet från de turistfyllda stränderna. Välkommen tillbaka till den här andra delen om att backpacka i Thailand! I den första delen pratade vi lite allmänt om att backpacka i Thailand – i den här delen tänkte jag istället ge mina bästa tips angående backning, resa och mat.

Packning

Att packa inför en resa är alltid en speciell sorts konststycke. Vad behöver du egentligen ha med dig? Och vad kommer du faktiskt att använda? Ofta packar man alldeles för mycket så att resandet blir jobbigt av att släpa på all packning, eller så packar man för lite. Då står man snart där, framme på hotellrummet och saknar sina favoritsolglasögon. Att packa för att backpacka är ännu svårare eftersom du dels kommer att resa mer och därför vill ha en så lätt packning som möjligt, dels kommer att behöva mer saker – du ska ju inte bara ligga vid poolen och pimpla drinkar.

Du behöver alltså packa lätt och smart. Investera därför i en bra ryggsäck. Den ska sitta bekvämt och nära kroppen samt ha plats för allt som du behöver. Ett par rejäla och bekväma vandringsskor är också oerhört viktigt – du kommer att gå en hel del och vill inte få skavsår eller bli blöt om fötterna. Annat som du kan komma att behöva är en vattenflaska, regnkläder, fickkniv med mera. Något som kan vara värt att ta med sig är vätskeersättning och medicin mot magsjuka. Ju mer du känner att du orkar bära, desto mer kan ni ju ta med, men tänk på att du ska bära väskan stora delar av dagarna i Thailand.

Resa och mat

Resa och mat
Resa och mat

Du kommer såklart att gå en hel del, men även åka tuktuk och taxi mellan olika destinationer. När du ska åka tuktuk är det viktigt att tänka på att du förhandlar om, och bestämmer, ett pris innan ni åker – då blir det oftast rejält mycket billigare. Här gäller det att pruta och vara bestämt om du vill att reskassan ska räcka! När det gäller taxi så bör de köra på taxameter. Om taxichauffören inte vill gör det så skulle jag rekommendera att ta en annan taxi. Om du/ni vill åka ut till någon ö och måste ta båt, så tänk även här på att bestämma priset innan, annars kan ni får en chock när ni kommer fram!