Backpacka i Thailand, del 1

Drömmer du om Thailand, att upptäcka det mytomspunna landet som på senare tid blivit ett mecka för svenska turister, men har inte lust att trängas med andra turister på de vanliga sandstränderna eller i de mest besökta barerna? Söker du istället efter ett äventyr och vill komma djupare in i den thailändska själen? Då kanske det kan vara ett bra alternativ för dig att backpacka i Thailand. Det här är något som blivit allt mer populärt, framför all hos ungdomar, de senaste åren. Du får ett äventyr utöver det vanliga, samtidigt som du får se stora delar av landet och upptäcka de där hemliga stränderna som de vanliga turisterna bara drömmer om. I den här artikelserien tänkte jag därför ge lite tips till dig som funderar på att backpacka genom Thailand.

Gör det!

Det första du behöver göra är ju faktiskt att bestämma dig! Oavsett om bor i Sverige eller har flyttat till Thailand så är det absolut värt att ge sig ut. Faktum är att många som bor i Thailand stannar på ett ställe, njuter av sin lyxiga tillvaro och missar att utforska landet bakom kulisserna. Så även om du bor i Thailand tycker jag att du gott och väl kan lämna tryggheten bakom dig och backpacka runt ett tag. Du kommer att få se mycket nytt! Sitter du hemma i Sverige så är det bara att boka din biljett. Du kommer inte att ångra dig!

Varför backpacka i Thailand?

Varför backpacka i Thailand?
Varför backpacka i Thailand?

Att backpacka i Thailand är ett äventyr som du aldrig kommer att glömma. Visst, du kommer inte leva med samma lyx och glamour som du hade gjort om du valt att spendera semestern på någon av de turistanpassade semesterorter som landet stoltserar med. Men du kommer att uppleva mycket mer. Om du har bestämt dig för att backpacka, men inte vet var ännu, så tycker jag att du ska överväga Thailand dels därför att det är billigt, här kan du vara borta länge, sova på hotell och äta god mat varje dag utan att bli ruinerad, dels för att Thailand bjuder på många överraskningar just för den som backpackar.

Om du istället har bestämt dig för att åka till Thailand, men inte vet om du ska satsa på en lugn semester på ett hotell, eller att backpacka genom landet, så tycker jag också att du ska välja att backpacka om du kan. Reser du med barn eller av andra skäl inte kan/vill backpacka så är såklart hotellet också ett bra val, men speciellt om du är ung och letar efter en spännande semester så är backpackning rätt för dig! Du får se mer av landet och du kommer närmare den thailändska kulturen och verkligheten. Dessutom finns det mängder av hemliga stränder och andra vackra platser i Thailand som du kan upptäcka på resande fot. Det är härligt att ligga på en sandstrand precis vid hotellet med en drink i handen, men det är ännu härligare att ligga ensam tillsammans med dina polare på en isolerad strand ute i ingenstans – att hitta en egen paradisstrand!