Att flytta till Thailand

Många flyttar till Thailand för att helt enkelt få komma till värmen och paradiset. Cirka 350 000 svenskar besöker Thailand varje år och en del av dem stannar helt enkelt kvar där. Runt 20 000 svenskar bor där och har bytt ut livet i Sverige helt och hållet. Många hyr hus och stannar över vinterhalvåret, men många bosätter sig även här för gott. Att hyra hus kostar ungefär 3 300 kronor i svenska pengar. Thailändarna tycker bra om just svenskar för att de är så ordningsamma.

Över 1 000 svenskar i Thailand är pensionärer. Det är viktigt att tänka på om man skall flytta hit så måste man teckna en privat sjukförsäkring. Skatten är mycket lägre än i Sverige, men det är några andra avgifter som tillkommer och en av dem är just sjukvård. Alla svenskar måste förnya sitt visum varje år och även registrera sig hos invandrings-myndigheten var 90:e dag. Många tycker att det absolut är värt det för att få vara i Thailand. Thailand brukar kallas “svenskarnas nya Spanien” och är otroligt populärt som resmål och att bo där längre tider. Det är väldigt billigt att bo och leva i landet. många vistas här när de gått i pension för pensionen räcker betydligt längre här än i Sverige. Man kan ladda ner en broschyr från nätet där det står allt man behöver veta om pension, lagar, beskattning och sjukvård. Ett väldigt bra tips är att beräkna sin budget innan man reser och det finns en broschyr att ladda hem från nätet där man klart och tydligt kan få råd och tips om allt som har med ekonomi att göra. Den heter “Ett rikare liv”. Det finns ingen arvsskatt i Thailand, det är väldigt låga levnadskostnader, lägre skatt på pensionen samt att ingen förmögenhetsskatt förekommer. Om man vill bo längre tider i Thailand med barn är det mest fördelaktigt att hyra ett hus eller en lägenhet. Man skall vara noga med att betala hyran i tid och vara rädd om alla inventarier i huset naturligtvis samt självklart komma bra överens med de närmaste grannarna och folk runtomkring. Priserna varierar beroende på vilket läge huset eller lägenheten har. Som privatperson är det enklare att hyra än av ett företag, för de får inte äga mark (med vissa undantag) i Thailand. Utlänningar får gärna äga fastigheter om minst 51 procent av huset ägs av en Thailändsk medborgare.

Trendigt att bo i Thailand

Det har blivit väldigt trendigt för svenskar att bo i Thailand, så nu har det startats upp flera svenska skolor för barnen där nere. Där får barnen gå när föräldrarna är på paus från sitt arbete. det finns en broschyr att ladda ned på nätet om skolor som heter “Svensk skola i Thailand”. Det finns många flyttfirmor som kan hjälpa till med att flytta alla möbler och bohag till Thailand om man vill bosätta sig där för gott och inte behåller sin bostad i Sverige. Det gäller att välja den rätta flyttfirman som är specialiserad på just internationella flytter.